Си Джей Маккълъм прати Портланд на финал на Запад в НБА, след като наниза 37 точки, а Трейл Блейзърс надвиха Денвър със 100:96 като гости и затвориха серията ск 4-3 победи. 

Пионерите стигат толкова далеч в плейофите за първи път от 2000 година и ще играят с шампиона Голдън Стейт за определяне на победителя в конференцията. 

Деймиън Лилард бе трагичен в стрелбата, като завърши с 3 от 17 от игра и вкара само 13 точки. Все пак добави 10 борби и 8 асистенции, но голямата фигура бе Маккълъм, който поведе отбора. 

Портланд губеше със 17 точки във втората четвърт и с 9 на почивката, а след нея Маккълъм се разигра и вкара серия трудни стрелби, за да изведе Портланд напред. В края разликата падна до точка при 96:95, но Маккълъм наниза нов изстрел от средно разстояние 11 секунди до сирената. 

Никола Йокич, който завърши с 29 точки за Денвър изпусна един фаул, а Еван Търнър, който вкара 14 точки за победителите, не сгреши от линията, за да направи разликата 4, а след пропуск на Йокич отдалеч всичко бе ясно. 

Нъгетс завършиха 2 от 19 от тройката, докато Портланд бе 4 от 26, което бе странно предвид тенденцията в съвременния баскетбол, но в крайна сметка радостта бе за Портланд.