Макар и да бе част от отбора само 3 години, от Голдън Стейт благодариха на Кевин Дюрант и обявиха, че ще извадят номера му от употреба. Това е сериозна чест, тъй като по традиция подобно нещо става само когато даден играч много дълго е бил част от дадена организация. 

За този период  крилото помогна на Уориърс да спечелят 2 титли, като и в двата случая бе избран за МВП на финалите. Сега той се възстановява от операция на ахилеса и след като е готов ще започне нова глава от кариерата си в Бруклин. 

„Ние благодарим на Кевин за неговия принос и за това, че се превърна в ключова фигура в отбора по време на един от най-успешните периоди за даден тим  в историята на НБА. В този тим никой повече няма да носи №35“ заяви в специално изявление съпрезидентът Джо Лакъб. 

В американските медии продължават коментарите относно решението на Дюрант да напусне в посока Бруклин, като според много от тях основната причина за това е бил скандалът с Дреймонд Грийн в началото на сезона. Двамата се скараха по време на мач, когато Дюрант не получи топката в една ситуация и Грийн му е казал, че Уориърс нямат нужда от него, което силно е наранило Кевин. 

В Голдън Стейт обаче продължават да работят за бъдещето и свен че договориха ДиАнджело Ръсел и уредиха нов максимален договор на Клей Томпсън, стана ясно и че ще запазят една от важните си периферни фигури. Много полезният Кевон Луни ще остане част от тима с договор за 3 сезона, който ще му донесе 15 милиона долара.