Аякс - Байерн Мюнхен, двубой от група "Е" на Шампионската лига. Стадион "Йохан Кройф Арена", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Аякс: Лампру, Блинд, де Лигт, Мазрауи, Талиафико, Айтинг, де Йонг, Шьоне, Тадич, Нерес, Долберг

Байерн: Нойер, Хумелс, Боатенг, Рафиня, Кимих, Мартинес, Ренато, Тиаго, Рибери, Гнабри, Левандовски


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора вече си осигуриха излизане от групата и тази вечер излизат в директна битка за първото място. Холандците се нуждаят от победа, за да изместят баварците от върха.

Четирикратният европейски клубен шампион изненада приятно с играта си в Мюнхен и дори изпусна да победи Байерн при равенството 1:1 във втория кръг, което прави днешния сблъсък още по-интересен.

В исторически план двата европейски колоса не могат да вземат надмощие, защото имат по три победи в изиграните девет мача, като последните им два сблъсъка завършиха без победител. Друг интересен момент е, че те са си разменили по два сериозни разгрома през годините.

Байерн не прави най-силния си сезон и играе на приливи и отливи в Бундеслигата, но пък е доста стабилен в Шампионската лига, която е основната цел пред отбора през този сезон. Заспалият гигант от Амстердам е втори в холандското първенство и е една от приятните изненади в турнира на богатите през кампанията.

Домакините в тази двойка винаги имат осезаемо предимство и никога досега гостът не е успявал да спечели. Аякс спечели пет и загуби само един от последните си осем домакински мача в Шампионската лига, а срещу германски противници има впечатляващите 14 победи в 16 домакински мача.

Най-успешният германски клуб има четири победи и четири поражения от общо десет визити в Ниската земя, а при последните си седем гостувания в Шампионската лига има впечатляващите шест победи и едно равенство.


Резултат: Аякс - Байерн Мюнхен 2:2