Полузащитникът на Байерн Мюнхен Ренато Санчес изрази готовност да си тръгне, ако това е най-добрият вариант пред него и клуба.

Португалецът се завърна през лятото след период под наем на Острова и започна силно под ръководството на Нико Ковач. Той изигра страхотен мач срещу бившия си клуб Бенфика и се разписа при победата в Лисабон.

След това обаче постепенно Санчес се позагуби и завърши полусезона само с въпросното попадение срещу "орлите" и три асистенции.

"Щастлив съм в Байерн, но е ясно, че искам да играя повече. Съставът ни е обаче е много добър и аз проявявам разбиране. Готов съм да играя по всяко време и да бъда важен играч за отбора", каза Ренато пред германската телевизия Sport1.

"Треньорът върши своята работа. Ако играя добре, той може да бъде щастлив от представянето ми. Ако не играя добре е различно. Сега чувството е различно, в сравнение с първия ми сезон в клуба. Вече натрупах опит."

"Просто искам най-доброто за себе си и ако най-доброто е да остана, тогава ще остана в Байерн. Ако най-доброто решение за мен е да си тръгна, тогава ще си тръгна. Футболистите сме щастливи да играем. Искам да играя и да бъда щастлив."

"Борусия Дортмунд е много добър отбор, но ни предстоят още много мачове в Бундеслигата. Ще видим кой ще стане шампион", добави ибериецът.