Легендата на Байерн Мюнхен Марио Баслер е сигурен, че баварският колос ще елиминира Ливърпул в започващия малко по-късно 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига.

"Байерн със сигурност е фаворит днес. Това, което ми харесва много е, че воденият от Нико Ковач отбор вече може да бие на нула. А Ливърпул започна да допуска много попадения. Затова и Байерн ще победи днес", каза Баслер пред германската телевизия Sport1.

"Защитата е ключето към успеха. Байерн трябва да предотврати на всяка цена инкасирането на попадение. Но дори да получи гол, отборът е в състояние да вкара два или три пъти днес. За всички е ясно, че англичаните имат доста слабости, когато трябва да играят извън Острова."

"Байерн имаше лоши фази този сезон, но сега е в добро състояние. И в Ливърпул се видя, че във важните мачове Байерн е на ниво. Смятам, че мюнхенци имат силите да спечелят Шампионската лига."

"Що се отнася до Юрген Клоп, той е един от най-добрите треньори в света в момента и в миналото е бил интересен за Байерн. Мисля, че в даден етап от кариерата си Юрген ще тренира Байерн", добави Баслер.