Напрежението между президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес и изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге не е тайна за никого.

Двете легенди често са на различно мнение по важни за клуба теми  през последните години. Хьонес открито подкрепя треньора Нико Ковач и държи на него, докато Кале заяви дори след гръмкото 5:0 над Борусия Дортмунд, че бъдещето на хърватина на стадион "Алианц Арена" не е сигурно.

Вестник "Тагесцайтунг" информира, че Ули и Карл-Хайнц са на двата полюса и относно Хамес Родригес, който може да бъде откупен за постоянно през лятото за 42 милиона евро. 

Този път ролите са разменени, защото Румениге иска колумбиеца. Наскоро той заяви, че е голям негов фен. Хьонес обаче смята, че Родригес не е достатъчно постоянен и предпочита да го отпрати в Мадрид.

Проблемът пред Хамес е, че начело на Реал се завърна Зинедин Зидан, а отношенията между двамата са окончателно влошени. 

"Хамес е страхотен футболист, но неговото бъдеще в отбора зависи от Нико Ковач", бе заявил наскоро Хьонес. Почти сигурно обаче Нико ще реши, че няма спешна нужда от южноамериканеца, за когото се твърди, че навярно ще премине в Наполи при ментора си Карло Анчелоти. Именно Карлето наложи Родригес в Реал Мадрид, а после го взе в Мюнхен.