Галерия

Централният бранител на Байерн Мюнхен Джером Боатенг е пропуснал празненствата по случай седмата поредна титла на Германия, за да присъства на... сватба.

30-годишният футболист очевидно не беше в добро настроение заради ролята си на резерва и в последния кръг срещу Айнтрахт Франкфурт, но поведението му изненада мнозина.

Той се появи за кратко при връчването на сребърната салатиера, но в 18.13 часа местно време отпраши извън стадион "Алианц Арена", докато неговите съотборници сплотяваха колектива с традиционните бирени душове.

Преди това Джером не отиде със съотборниците си при феновете, а стоеше замислен около центъра на терена с дъщерите си. Малко след това той напусна стадиона преди всички останали в лагера на баварците.

Според вестник "Билд" Боатенг се е разбрал предварително с ръководството на Байерн, тъй като по същото време се е състояла сватбата на най-добрия му приятел. 

Според германските медии раздялата между Боатенг и баварския колос е неизбежна. Миналото лято негов трансфер в ПСЖ беше блокиран, но сега Джером ще бъде пуснат да излезе отново зад граница.

Той все още е свързван с парижани, както с двата манчестърски гранда - Сити и Юнайтед. Желанието му обаче е да заиграе в един отбор със звездата на Ювентус Кристиано Роналдо.