Само преди няколко месеца Томас Мюлер обмисляше възможността да напусне родния си клуб Байерн Мюнхен още през зимата, тъй като беше резерва и не се ползваше с доверието на Нико Ковач.

Уволнението на хърватския специалист в началото на ноември обаче буквално възроди кариерата на Мюлер и той не спира да подава или да бележи важни попадения.

Вчера Томас откри резултата срещу Херта в Берлин, а малко по-късно записа и асистенция за гола на Иван Перишич. Байерн разби "старата дама" с 4:0, а в Мюнхен всички отново обичат щастливия Мюлер.

Така Мюлер стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който записва 12 асистенции в първите 18 кръга на сезона. В последните си 8 мача за първенство Томас има три гола и 8 асистенции.

"В такива мачове много често резултатът е 0:0 до 80-ата минута. И напрежението расте. За наша радост ние избегнахме този момент, защото си свършихме задачата по-рано. Асистенциите ми? Човек се радва преди всичко на собствените си голове. Хубав ден за мен и нашия отбор", заяви с усмивка Мюлер.

Той стана и първият футболист от 2009 година насам, който вкарва във всяка една от последните 12 календарни години.