Испанският шампион Барселона, германският хегемон Байерн Мюнхен и почти сигурният нов първенец на Англия Ливърпул са грандовете, които искат Тимо Вернер с "една идея повече от другите".

Поне така твърдят две авторитетни медии, които са силни  в новините за трансфери - Goal.com и SPOX.

Вчера излезе информация, че голаджията на РазенБалшпорт Лайпциг е едва втори или трети вариант за почти всички водещи отбори в Европа.

Интерес към него има още от Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Челси, Интер и Борусия Дортмунд, но в нито един от тези клубове Тимо не е цел, за която да се изразходват сериозни финансови средства.

За шефовете на Барса, Байерн и Ливърпул обаче ситуацията е по-различна, защото и трите колоса изпитват симпатии към стрелеца от доста време.

Оказва се, че от Барселона дори са се свързали с агентите на Вернер преди няколко седмици, но пандемията с коронавируса е "замразила" разговорите.

Получилият нов договор в Байерн Мюнхен треньор Ханзи Флик пък е заявил на шефовете си, че предпочита Вернер пред считания допреди няколко месеца Лерой Сане за трансферна цел №1.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не крие, че има огромно желание да развие качествата на Вернер, който си беше позволил публичен флирт с мърсисайдци.

Така в "края на деня" почти сигурно Барса, Байерн и Ливърпул ще останат големите фаворити за подписа на Тимо. Именно тяхното постоянство може да наклони везните в тяхна полза, тъй като нападателят следи случващото се и няма да забрави кой го е "забравил".