Байерн Мюнхен стана шампион на Германия за осми пореден път, побеждавайки Вердер Бремен с 1:0 като гост в двубой от междинния 32-и кръг на Бундеслига.

Момчетата на Флориан Кофелд и Илия Груев стояха много добре на терена през първата част и в началото дори имаха превес, но малко преди почивката бяха матирани от майсторското изпълнение на Роберт Левандовски, получил страхотен пас от Джером Боатенг.

Десетина минути след почивката нов гол на Левандовски беше отменен заради засада, а в 79-ата минута баварците останаха с човек по-малко заради червения картон на Алфонсо Дейвис.

Хегемонът Байерн събра 76 точки на върха и има с десет пункта повече от Борусия Дортмунд, който играе утре.

Това беше общо 30-а титла за Байерн, който има 22 поредни победи над Вердер във всички турнири. Клубът от Бремен остава на предпоследно място с 28 точки.


Домакините започнаха много смело на своя очарователен стадион "Везерщадион" (на двете снимки долу) и на два пъти обстрелваха смело вратата на Мануел Нойер, но мощните шутове на Гебре Селасие от воле по диагонала и Максимилиан Егещайн профучаваха леко встрани от целта.

Баварците видимо не можеха да "влязат" в мача и играта им не се получаваше по желания начин. Едва в средата на първото полувреме се стигна до нещо интересно и в полето на Вердер, но Кингсли Коман стреля неточно с глава. 

При следващата акция на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих нацели напречната греда след подаване на Томас Мюлер, но съдийската бригада правилно маркира засада.

Последва много скучен период с поредица от разпокъсани подавания, като и двата отбора рано-рано късаха нишката в изграждането на своите атаки.

В 43-ата минута опитният Байерн откри резултата. Джером Боатенг хвърли типичния за него "копващ" пас от дълбочина, намирайки Роберт Левандовски в наказателното поле. Измъкналият се от втора редица поляк си спря майсторски на гърди и реализира с точен удар в долния ляв ъгъл.

Десетина минути след почивката Левандовски отново провря топката в мрежата зад Павленка, получавайки подаване от Мюлер. Този път обаче беше маркирана засада и попадението не беше зачетено. Секунди преди изтичането на час игра Роберт направи нетипичен пропуск с глава.

Байерн създаде още няколко опасни атаки, но последният пас не успяваше да намери своя адресат. Защитата на северняците все пак успяваше да предотврати ново попадение и интригата се запазваше. Двайсетина минути преди края на редовното време Боатенг дори се намеси в последния момент при остро центриране отдясно на Гебре Селасие.

Вердер видимо показваше игра и смелост като за елитен отбор, на който не се налага да се бори за мястото си в Бундеслигата, но в офанзивен план липсваше нужната креативност.

В 79-ата минута Байерн остана с човек по-малко, тъй като левият защитник Алфонсо Дейвис получи втори жълт картон и съответно - червен. Нарушението на канадеца обаче беше малко спорно.

Буквално при следващата си акция Байерн можеше да сложи точка на спора, защото Коман финтира защитник и остана сам срещу Павленка, но свирепият изстрел на французина с левачката беше спасен.

В последната минута Сърджънт отклони центриране с глава и прати топката към долния ляв ъгъл, но Мануел Нойер се хвърли и спаси с една ръка.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FwerderbremenEN%2Fposts%2F3077324512321057&width=500" width="500" height="595" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fphotos%2Fa.845519478852461%2F4055971044473939%2F%3Ftype%3D3&width=500" width="500" height="669" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

 

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Роберт Левандовски - 43'