Хегемонът Байерн Мюнхен завърши сезона в стил, разгромявайки Волфсбург с 4:0 като гост в мач от последния 34-и кръг на германската Бундеслига.

Момчетата на Ханзи Флик изиграха много солидно първо полувреме, без да се напрягат излишно. Още в четвъртата минута Кингсли Коман завърши майсторски проведена контраатака, при която Томас Мюлер записа рекордна 21-а асистенция през кампанията.

В 37-ата минута Микаел Кюзанс вкара първия си шампионатен гол, който беше изключително красив - прецизна стрелба от дистанция, при която топката се заби в горния ляв ъгъл.

След паузата Байерн продължи да контролира играта. Гилавоги беше изгонен заради два жълти картона в рамките на пет минути, а Левандовски вкара отсъдената дузпа в 72-ата минута. Малко след това и Томас Мюлер записа името си сред реализаторите.

Байерн завършва кампанията с 13 поредни победи, 82 точки (с цели 13 повече от вицешампиона Борусия Дортмунд) и голова разлика 100:32. Волфсбург финишира седми с 49 пункта.

Така баварците останаха на попадение от головия рекорд (101 отбелязани попадения през сезон 1971/72) на клуба отпреди близо половин век.


Шампионите откриха резултата още в четвъртата минута, в която подавач №1 Томас Мюлер пусна за Кингсли Коман след перфектна работа на Левандовски с овладяването на топката и французинът завърши с плътен диагонален изстрел в долния ляв ъгъл. Това беше асистенция №21 за Мюлер през сезона в Бундеслигата, което е нов едноличен рекорд.

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски отправи неточен удар малко след това, а първата добра възможност за домакините дойде в средата на първата част, когато Мануел Нойер спаси тупалката на Брекало.

В 37-ата минута Байерн удвои преднината си на стадион "Фолксваген Арена", а този път Коман записа асистенция за младия си сънародник Микаел Кюзанс. Заслугата беше изцяло на реализатора, защото той отправи страхотен снаряд от дистанция, насочвайки топката в горния ляв ъгъл за първия си шампионатен гол.

Пет минути след това имаше доста дискусии, защото вратарят на Волфсбург Коен Кастеелс излезе извън пеналта, за да блокира удара на Серж Гнабри. Гостите имаха претенции за игра с ръка, но реферът Патрик Итрих не видя нарушение на правилата.

Десетина минути след почивката Серж Гнабри отново излезе сам срещу вратаря на противника, като този път техният "дуел" беше в наказателното поле и острието беше в далеч по-добра позиция. И този път обаче Кастеелс застана на пътя на топката.

Малко по-късно пропуск направи и Роберт Левандовски, който този път не можеше да блесне срещу любимия си съперник, на който бе вкарал 20 гола в 18 мача преди днешната среща. В средата на втората част полякът вкара от половин метър, но голът правилно беше отменен заради тънка засада на Мюлер.

В игра за Байерн най-после се появи и Филипе Коутиньо, който почти сигурно ще се завърне в Барселона за началото на следващия сезон.

Двайсетина минути преди края на редовното време Джошуа Гилавоги получи втори жълт картон за балтия срещу Кюзанс в наказателното поле и правилно беше изгонен. Роберт Левандовски застана зад топката и вкара от бялата точката по земя в долния ляв ъгъл.

Седем минути след това и Томас Мюлер записа името си сред реализаторите, вкарвайки с хубав ножичен удар след центриране отляво. 


Волфсбург - Байерн Мюнхен 0:4

0:1 Кингсли Коман - 4'
0:2 Микаел Кюзанс - 37'
0:3 Роберт Левандовски - 72', дузпа
0:4 Томас Мюлер - 79'