Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен, финал за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.00 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Зюле, Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Кимих, Горецка, Тиаго, Кюзанс, Коутиньо, Коман, Гнабри
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп, Врийдт
Контузени: Мартинес, Толисо

 

Прогноза на Gol.bg:

Баварският колос излиза в ролята на тежък фаворит за трофея, който спечели през миналия сезон за рекорден 19-и път. В същото време "аспирините" имат само един триумф - през далечната вече 1993 година.

Мачовете между тези два отбора са много интересни и зрелищни по традиция. Мюнхенци спечелиха визитата си в Леверкузен за първенство преди близо месец, но преди това бяха загубили последните два сблъсъка с Байер в Бундеслигата.

Съперниците са се срещали общо шест пъти в турнира за Купата на Германия и Байер има само един успех - на четвъртфиналите през март 2009 година с 4:2. Последната им среща в турнира беше на фаза полуфинал през 2018 година, когато Байерн вилня в Леверкузен и си тръгна с гръмката победа 6:2.

За първи път тези противници излизат на финал за Купата, като до момента имат четири срещи на четвъртфинал и две - на полуфинал. 

Голямата надежда на Байер Леверкузен се казва Кай Хаверц, който стана най-младият автор на 35 попадения в историята на Бундеслигата. 21-годишният техничар е висок, силен в играта с глава, бърз и умее да създава смут във всяка отбрана.

Баварците обаче притежават далеч по-богат опит в такива големи финали и това се видя миналата година, когато те разбиха амбициозния РБ Лайпциг с 3:0 в мача за красивия трофей. Нашата прогноза е за нов триумф на шампионите.


Резултат: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:3