Тервел Пулев вярва, че ще победи аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе и ще спечели титлата при професионалистите в полутежка категория на Европейския бюксов съюз. Двамата ще излязат в 12-рундов мач на 27 октомври в зала "Арена Армеец" в София. 

"Европейският пояс е голямо предизвикателство за мен. Той е само в една версия, ценен е. Смятам, че се подготвя доста добре и в никакъв случай няма да допуснем изненада. 

Няма да се фокусираме толкова върху противника. Важното е аз да съм добре подготвен. Дали ще спечеля с нокаут или по точки, по-важното е да стигна до победата и да взема пояса. 

За първи път ще играя в 12 рунда, но за мен най-важно е да спечеля. Всичко зависи в хода на мача. Тактиката може да се промени. Концентрирани сме единствено върху победата", коментира Пулев, който има 11 победи в 11 мача като професионалист, 10 от които с нокаут.

"Желанието ми е да се боря за титлата. Това е причината да приема този мач в София. Тренирам много сериозно с новия ми треньор. Надявам се всичко да мине добре. Надявам се, че вървим в правилната посока и надеждата ми е да направим възможно най-доброто и да спечели бокса", каза 35-годишният Бруцезе, който има 19 победи в 25 мача като професионалист.

"Много внимателно наблюдавах Тервел Пулев. Той е боксьор с много голяма мощ, но не толкова бърз с краката. Затова ние тренираме и наблягаме на бързината. Няма да скрия, че Леонардо е по-бърз и също така е физически много силен. Той има един таен удар, който ще се опитаме да използваме във всеки рунд, за да изненадаме съперника", заяви личният наставник на иаржентинеца Роберто Кроче.