Кубрат Пулев няма търпение за първия си мач в САЩ. В нощта на събота срещу неделя българинът, който има 26 победи и 1 загуба на професионалния ринг, ще се изправи срещу румънеца Богдан Дину. Двубоят ще се проведе в Коста Меса, Калифорния, а родният боксьор е абсолютен фаворит на букмейкърите.
 
“Дину е труден съперник. През 2007 година го победих на световното първенство в неговата страна, но не беше лесно. Беше истинска битка. Той е техничен и нанася много удари. Когато се качи на ринга, често се поддава на емоциите.
 
"Трябва да се справя със стила му, който включва постоянно да атакува и да търси удари. Важното е да съм концентриран през цялото време и да изчакам момента, в който да го сваля. Искам да го нокаутирам брутално. Това е целта ми - да вдигнат моята ръка, а той да лежи долу”, закани се Кобрата.
 
“После ще искаме мач с Оскар Ривас. Бихме се на Олимпиадата в Пекин през 2008 година. Ривас спечели със съдийско решение и това още ме тормози. Наистина много искам този мач и се надявам “Топ Ранк” да ми го осигури. Видях какво причини Ривас на Дженингс, но той ще си плати за случилото се помежду ни в Пекин”, убеден е Пулев.
 
“Първо трябва да си свърша работата срещу Дину и след това продължавам към следващата цел”, добави Кобрата, който е официален претендент за титлата на Международната боксова федерация. В последния си мач той не остави шансове на Хюи Фюри в края на миналата година в София.