Съперникът на Кубрат Пулев за мача му на 9 ноември в САЩ ще бъде сменен, съобщава ESPN, позовавайки се на информация от организаторите на галавечерта. 

Българският боксьор трябваше да се изправи срещу австралиеца Марк де Мори при завръщането си на ринга, но съперникът се е отказал. Така вероятният съперник на Пулев във Фресно, Калифорния, ще бъде американецът Райдел Букър, пише "Дневник".

Договор между двамата не е подписан, но щабът на Пулев е "дал устното си съгласие". Букър е на 38 години и има 26 победи (13 нокаута) и две загуби на професионалния ринг. Американецът е считан за голям талант в началото на своята кариера, която стартира през 2001 г.

През 2004 г., когато е в серия от 19 поредни победи, Букър губи за пръв път от Джеймс Туни, след което е уличен в притежание на наркотици и намерение за разпространение на над 1 кг кокаин. Боксьорът получава 12-годишна присъда, която изтърпява през 2017 г.

Букър се завръща на ринга през 2018 г. и оттогава има баланс от четири победи и една загуба. Поражението му дойде по точки срещу непобедения на професионалния ринг Джърмейн Франклин през април.

Последният мач на Букър беше през юни, когато победи Дюли Аристилд с технически нокаут. В кариерата на американеца и двете му загуби са по точки.

Пулев е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и очаква победителя от реванша между световния шампион Анди Руис и Антъни Джошуа. Преди това обаче българинът трябва да спечели мача си в началото на ноември.

Последният двубой на Пулев беше победата му срещу румънеца Богдан Дину в Калифорния в края на март.