Боб Аръм за пореден път доказа, че вярва в победата на Кубрат Пулев над световния шампион Антъни Джошуа.

„Битката, която очаквам, след като Пулев нокаутира Джошуа, е Фюри-Пулев“, сподели президентът на „Top Rank“ в интервю за авторитетния сайт boxingscene.com, цитиран от Boec.bg.

Промоутърът, който представлява родния боксьор, както и световния шампион на WBC – Тайсън Фюри, е на мнение, че някой измежду неговите двама боксьори ще се настани на трона в тежка категория, когато боксовите събития се подновят.

„Не очаквам Джошуа да се бие с Фюри, защото след като Пулев приключи с него, няма да има Антъни Джошуа“, категоричен бе Аръм.

Припомняме, че Кубрат Пулев, като претендент номер 1 на IBF, трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световните титли (IBF, IBO, WBA, WBO) в тежка категория. Двубоят трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболния отбор Тотнъм, но бе отложен, заради пандемията от коронавирус. Новата дата – 25 юли, на която трябваше да се срещнат двамата на ринга, също пропадна и за момента не е ясно кога ще се състои сблъсъкът.

Тайсън Фюри, от своя страна, трябваше да се изправи за трети път срещу Дионтей Уайлдър на 18 юли, след като през февруари нокаутира „Бронзовия бомбардировач“, взимайки по този начин титлата на американеца, но двубоят бе отложен за края на октомври.