Благой Иванов ще се изправи срещу Аугусто Сакай на 23 май (24 май българско време) в сблъсък в тежка категория на UFC. Събитието ще се проведе в модерния комплекс на Дейна Уайт в Лас Вегас – UFC Апекс. Галата ще се предава „на живо“, но няма да има публика поради продължаващата пандемия от коронавирусна инфекция, пише Boec.bg.

Новината за съперника сподели самият Иванов в профила си във Facebook. Нашенецът сподели постер на сблъсъка.

Благой Иванов (11 в ранглистата в тежка категория ) трябваше да спори в клетката именно срещу Аугусто Сакай (номер 13 в класацията) на 9 май, на събитието UFC 250, но компанията отмени галата. Все пак обаче се стигна до сблъсък между двамата.

Това щеше да бъде пета битка за родния боец в най-известната ММА верига в света. За момента общият му баланс е 18 успеха и 3 поражения, а в UFC, Благой има равен баланс от 2 победи и 2 загуби.

Припомняме, че в последните дни Благой Иванов направи спаринги с един от най-добрите бойци в тежка категория – Франсис Нгану. Двамата дори си направиха снимка за спомен. Вторият в ранглистата камерунец трябва да спори с непобедения суринамски боец – Жаирзиньо Розенструйк в следващия си двубой на събитието UFC 249, което трябва да се проведе на 9 май.