Джейдън Санчо е под пара този сезон и в момента е най-актуалната звезда на Борусия Дортмунд. 18-годишният техничар вече има 4 гола на сметката си този сезон в Бундеслигата и е подавач №1 в първенството с 6 асистенции.

Англичанинът набързо накара всички в Дортмунд да забравят Осман Дембеле, записал силен сезон 2016/17, преди да си издейства трансфер в Барселона на стойност 105 милиона евро без бонусите.

Преди повече от две години Борусия плати на Рен 12 милиона евро за французина, докато Манчестър сити получи едва седем милиона евро за Санчо преди година. Вестник "Билд" прави интересно сравнение между двамата.

Санчо е сред най-бързите футболисти в Бундеслигата със своята максимална скорост от 34.6 км/час, докато таванът на Дембеле е 34.3 км/час.

Джейдън е много по-точен от своя "предшественик", защото има нужда от 1.3 опита, за да отбележи. За сравнение французинът вкарваше средно на 9.2 изстрела. Британецът прави средно по 48 спринта на мач, докато при настоящия играч на Барса те бяха 27. 

Ефективността на Санчо също е по-добра. Той е участвал пряко във вкарването на цели 14 гола (5 попадения и 9 асистенции) в 13 официални мача този сезон. Това е абсолютен рекорд в Германия...

Повече от любопитни са и коментарите сред феновете на Борусия Дортмунд в социалните мрежи. В един от тях Дембеле е сравнен с пиян човек на стрелбище, а Санчо - със снайперист от най-висока категория.