Славия Прага - Борусия Дортмунд, среща от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Синобо стейдиъм", 19.55 часа българско време.


Вероятни състави:

Славия Прага: Колар, Ховорка, Кудела, Борил, Чуфал, Хусбауер, Сучек, Станчиу, Траоре, Масопуст, Олаинка

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканджи, Пишчек, Хакими, Витсел, Дилейни, Брандт, Санчо, Ройс, Гьотце


Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора не само сътвориха частични изненади срещу големите фаворити в групата Интер и Барселона преди две седмици, но дори могат да съжаляват, че не победиха. Чехите имаха аванс насред Милано до 92-ата минута, а Марко Ройс пък изпорти дузпа срещу каталунците.

Силните изяви на Славия и Борусия правят днешния двубой между двата отбора особено вълнуващ. В двата лагера ще искат победата на всяка цена, защото евентуалното излизане от групата означава, че те нямат право да бъркат в мачовете помежду си. 

Формата на "жълто-черните" не е особено добра и те имат само една победа в последните четири мача, допускайки много елементарни грешки в отбрана. Славия пък е с четири победи и едно равенство в последните си пет мача и определено впечатлява.

Това е първият официален мач между тези отбори, но германският вицешампион има прекрасни спомени от петте си гостувания в Чехия - три победи и две равенства, при нито един допуснат гол. Борусия обаче не успя да се разпише в пет от последните си шест мача в Шампионската лига. 

Клубът от Прага има само една победа срещу германци от девет мача, в които е допуснал цели пет поражения. Очакваме леко предимство на гостите, които трябва да се събудят с оглед високото качество в състава.


Резултат: Славия Прага - Борусия Дортмунд 1:2