Ръководството на Борусия Дортмунд вече прави планове с кои футболисти ще се раздели през лятото, за да освободи място за нови попълнения.

Както е известно, вчера излезе информация, че вестфалци са хвърлили око на "новия Мбапе" - Едуардо Камавинга от Рен. Той ще струва около 50 милиона евро при евентуален трансфер.

На стадион "Сигнал Идуна Парк" са готови да продадат една от големите си звезди в края на сезона. Става дума за Джейдън Санчо, който имаше проблеми с дисциплината.

В Дортмунд са преценили, че англичанинът е достигнал пика си за отбора и няма да бъде достатъчно мотивиран, ако остане още една година. Затова босовете на клуба смятат, че сега е моментът да получат най-висока сума за правата му. Борусия ще иска 150 милиона евро за него.

На 99% като свободен агент ще си тръгне Марио Гьотце. Той отказа да намали заплатата си и клубът няма намерение да удължава договора му. В края на сезона изтича договорът и на Лукаш Пишчек.

Германският вицешампион е готов да се раздели още сега с куп играчи: Махмуд Дахуд, Марсел Шмелцер, Якоб Бруун Ларсен. Същото важи за пратените под наем Андре Шюрле, Йомер Топрак и Серхио Гомес. 

Интересното е, че Борусия е готов да изслуша оферти дори за Мануел Аканджи, тъй като нивото му спадна напоследък. Пако Алкасер може да бъде пратен под наем тази зима, а най-късно през лятото ще бъде продаден заради привличането на Ерлинг Халанд.