Реал Мадрид и Пари Сен Жермен спретнаха драматично равенство 2:2 в двубой от Група А на Шампионска лига, игран на стадион "Сантиаго Бернабеу"

Футболистите на треньора Зинедин Зидан успяха да поведат още в началото на срещата, благодарение на Карим Бензема (17'). В края на първото полувреме пък дойде най-спорната ситуация, в която съдията Артур Соареш Диаш спести дузпа за ПСЖ и не изгони вратаря Тибо Куртоа.

През втората част домакините имаха лек превес в средата на терена, но дадоха жертва в лицето на Еден Азар, който който се контузи и видимо изпитваше сериозни болки, докато напускаше терена. Драмата започна в последните минути на срещата, когато Бензема (79') удвои, но два бързи гола на Килиан Мбапе (81'), Пабло Сарабия (83') разочароваха феновете на "белия балет".

Така Реал вече няма шансове да измести ПСЖ от първото място. "Белия балет" е втори с 10 пункта, а парижани са с 12. Отборът на Брюж е трети с 3 точки, докато Галатасарай е на дъното с 2.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fwtpupV4phI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна двуостро, като двата отбора се надиграваха в опити някой от тях да наложи териториално надмощие. Интересните положения в първите минути обаче липсваха.

В 12-ата минута падна и първата опасност. Килиан Мбапе бе изведен по отличен начин отдясно. Младокът напредна отдясно и центрира към Мауро Икарди. Подаването обаче бе малко по високо и аржентинецът не нацели добре топката с глава, пращайки кълбото над напречната греда.

Отговорът на Реал не закъсня. В 15-ата минута Тони Кроос отправи истински снаряд на около два метра от границата на наказателното поле. Топката обаче профуча на сантиметри над напречната греда.

В 17-ата минута домакините поведоха в резултата. Иско шутира от точката на дузпата. Топката нацели лявата греда на Кейлор Навас и попадна в краката на Карим Бензема, който от непосредствена близост я прати във вратата.

В 27-ата минута Кроос отново пробва късмета си с мощна тупалка от дъгата на пеналтерията, но вратарят на гостите Кейлор Навас блесна със страхотно спасяване.

В 32-ата минута Марко Верати се възползва от пространството пред себе си и дръпна спусъка от линията на пеналтерията. Тибо Куртоа обаче внимаваше и спаси безпроблемно.

В 41-ата минута Марсело засече подаване по земя от ъглов удар. Бразилецът отправи плътен изстрел, който обаче отново бе отразен от бившия страж на Реал и настоящ такъв на ПСЖ - Навас.

В 43-ата минута дойде най-спорната ситуация в срещата. Икарди излезе очи в очи срещу Куртоа и падна в наказателното поле. Съдията Артур Соареш Диаш се консултира с ВАР и посочи бялата точка, а освен това вдигна червен картон на белгийския страж. Последва обаче ново преразглеждане на цялата атака, като реферът изгледа записа и прецени, че секунди при паса към Икарди халфът на ПСЖ Идриса Гей е направи нарушение срещу Марсело, за да му отнеме топката. Така в крайна сметка беше маркирано нарушение в полза на домакините.

Още в първите секунди на втората част домакините можеха да удвоят преднината си. Бензема получи остро подаване в опасна близост до вратата. Французинът насочи топката, но Навас отново показа класата си.

В следващите минути последва ново здраво надиграване в средата на терена, в което двата отбора не спираха да търсят пролуки в противниковата защита.

В 61-ата минута Иско получи хитро подаване и нанесе обещаващ удар от движение към долния ляв ъгъл. Опитът му обаче беше блокиран от поредна силна изява на Кейлор Навас.

В 79-ата минута Бензема се разписа за втори път в срещата. Марсело напредна отляво и центрира дълбоко в наказателното поле, където французинът се извиси над всички и с глава прати топката във вратата.

Само две минути по-късно парижани върнаха едно попадение. Килиан Мбапе се възползва от грешка в защитата. Топката мина и под плонжа на Тибо Куртоа, след което стана лесна задача за младия нападател да я прати в опразнената врата.

В 83-ата минута Пабло Сарабия изравни. Футоблистът шутира от границата на наказателното поле, като кълбото попадна право в горния десен ъгъл на вратата.

В добавеното време на срещата Мбапе пропусна прекрасен шанс, но ударът му по диагонала не намери очертанията на вратата, а малко след това влезлият като резерва Гарет Бейл нацели гредата от пряк свободен удар.

Реал Мадрид - ПСЖ 2:2

Голмайстори: Карим Бензема (17', 79'), Килиан Мбапе (81'), Пабло Сарабия (83') 

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Валверде (Модрич 76'), Кроос, Иско (Родриго 82'), Азар (Бейл 68'), Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

ПСЖ: Навас, Мюние, Тиаго Силва, Кимпембе, Бернат, Верати, Маркиньос, Гей (Неймар 46'), Ди Мария (Дракслер 76'), Мбапе, Икарди (Сабария 76')
Треньор: Томас Тухел

Мадрид, стадион "Сантиаго Бернабеу"
Съдия: Артур Соареш Диаш
Жълти картони: Марсело (Реал); Мюние (ПСЖ)