Челси допусна изненадваща загуба от Лестър с 0:1 в двубой от 18-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Стамфорд Бридж".

Футболистите на мениджъра Маурицио Сари чувствително доминираха в притежанието на топката, но представянето им в атака бе под всякаква критика. От това се възползваха "лисиците", които бяха добре организирани в защита, а Джейми Варди отбеляза единственото попадение в срещата в 51-ата минута

Така Челси ще посрещне Коледа на 4-ото място в класирането с актив от 37 точки, с 2 по-малко от третия Тотнъм, който утре гостува на Евертън и има възможност да се откъсне напред. Лестър пък е 9-и с 25 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CxpDGownhAA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Домакините можеха да открият резултата още в третата минута на мача, когато Чудхури влезе твърдо на Еден Азар. Топката стигна до Давид Луис, който я задържа, изчаквайки белгиецът да се изправи. След това изпрати дълго подаване към Вилиан. Бразилецът не успя да играе с нея, както и Шмайхел, и тя можеше по необичаен начин да се озове в мрежата.

В следващите минути домакините постепенно започнаха да доминират в притежанието на топката и в 17-ата минута стигнаха до първата интересна ситуация. Вилиан центрира от ъглов удар и намери на първа греда Педро, който с глава прати топката към вратата. Кълбото обаче мина покрай левия страничен стълб.

В 33-ата минута грешка на Хари Магуайър позволи на Еден Азар да се обърне и да се откъсне. Белгиецът нахлу в наказателното поле и с мощен удар нацели горната греда.

В края на първото полувреме Вилиан засече подаване в пеналтерията, което разсече защитата на "лисиците". Бразилецът незабавно отправи нисък удар към вратата, но Каспар Шмайхел се намеси.

В началото на втората част гостите изненадващо откриха резултата. Джеймс Медисън и Джейми Варди комбинираха по прекрасен начин. Напдателят се озова на добра позиция и отправи удар, който се оказа неспасяем за Кепа Арисабалага.

В 59-ата минута Еден Азар получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля от малък ъгъл. Каспер Шмайхел обаче демонстрира страхотен рефлекс и предотврати гола.

В следващите минути Челси продължи да търси пролука към вратата на гостите, но добре подредените "лисици" успяха да удържат на атаките на Азар и компания.

В 82-ата минута Кепа Арисабалага направи великолепно спасяване. Марк Олбрайтън посрещна отскочила топка извън наказателното поле и опита да отбележи, насочвайки шута си към долния ляв ъгъл. Стражът на лондончани обаче се намеси решително.

В 90-ата минута Антонио Рюдигер се извиси над защитата и засече центриране от ъглов удар. Ударът му с глава обаче прати топката на няколко сантиметра встрани от дясната греда.

В добавеното време на срещата Маркос Алонсо овладя точно подаване в пеналтерията и нанесе удар, който разтресе лявата греда.

Челси - Лестър 0:1

Голмайстори: Джейми Варди (51') 

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Жоржиньо (Фабрегас 75'), Ковачич (Лофтъс-Чийк 61'), Педро, Вилиан (Жиру 62'), Азар
Мениджър: Маурицио Сари

Лестър: Шмайхел, Перейра, Морган, Магуайър, Чилуел, Чудхури, Менди, Ндиди, Олбрайтън, Мадисън (Грей 82'), Варди (Ихеначо 84')
Мениджър: Клод Пюел

Лондон, стадион "Стамфорд Бридж"
Съдия: Лий Пробърт
Жълти картони: Ндиди, Менди (Лестър)