Челси разгроми с 5:0 Хъдърсфийлд в мач от 25-ия кръг на Висшата лига, игран на "Стамфорд Бридж".

Привлеченият през януари Гонсало Игуаин (16, 69) откри головата си сметка за "сините", след като се разписа два пъти във вратата на клетите "териери". Две попадения наниза и Еден Азар (45-д, 66), а едно добави Давид Луис (86).

С успеха Челси събра 50 точки и измести от 4-ото място Арсенал. "Топчиите" могат да се върнат на заветната позиция, ако утре победят като гост шампиона Манчестър Сити. Хъдърсфийлд остава на последно място с едва 11 т. и без победа от 13 мача насам.


Новото попълнение Гонсало Игуаин поведе атаката на домакините. Това беше официален дебют за Ел Пипита на "Стамфорд Бридж" във Висшата лига, след като предният му мач тук беше от ФА Къп (3:0 над Шефилд Уензди), след което взе участие при злощастното гостуване на Борнемут (0:4).

В предни позиции до аржентинеца действаха Еден Азари и Вилиан. Елиас Качунга поведе атаката на "териерите", по крилата бяха поставени Исаак Мбенза и Адама Диакаби. Привлеченият преди дни от Чарлтън нападател Карлан Грант седна на пейката. 

Челси натисна "териерите" още от самото начало и защитата на гостите едва се справяше със ситуацията. Логичното дойде в 16-ата минута, когато отбранителният вал на гостите капитулира. Н’Голо Канте намери Гонсало Игуаин в наказателното поле. Ел Пипита се измъкна от засадата и в типичен негов стил с удар с едно докосване в далечния ъгъл матира Йонас Льосъл за 1:0!

По-късно бившият голмайстор на Ювентус можеше отново да се разпише, но този път мерникът му изневери. Хъдърсфийлд погледна по-смели към Кепа Арисабалага чак в средата на полувремето. При атака по фланга Филип Билинг беше намерен от Адама Диакаби на добра позиция, но ударът му беше блокиран. Малко след това Давид Луис засече с глава, но топката профуча покрай страничната греда.

В 45-ата минута Сезар Аспиликуета навлезе на скорост в наказателното поле и Елиас Качунга го бутна с ръка. Главният съдия Пол Тирни без да се замисля отсъди дузпа, въпреки протестите на гостите. Зад бялата точка застана Еден Азар, който прати вратаря в обратния ъгъл и удвои преднината на домакините! Повторенията обаче показаха, че нарушението е било извън наказателното поле.

След почивката удар на Вилиан излезе в аут. В 54-ата минута гостите отправиха първия си точен изстрел в мача. Той беше дело на Билинг, но Кепа улови без проблеми. После Рос Баркли открадна топката и шутира, но покрай целта. В 66-ата минута вече нямаше какво да спаси гостите и Азар сложи точка на спора. 

Баркли изведе белгийския национал, той овладя с външен фалц, финтира вратаря и с удар от малък ъгъл уби интригата в мача – 3:0! В 69-ата минута Игуаин с фантастично изпълнение с едно докосване прати кълбото неспасяемо в горния ляв ъгъл на Льосъл, за да направи 4:0! Крайния резултат оформи Давид Луис с глава след изпълнение на корнер в 86-ата минута. 

Челси – Хъдърсфийлд 5:0

Голмайстори: 1:0 Игуаин (16), 3:0 Азар (45-д, 66), 4:0 Игуаин (69), 5:0 Луис (86)

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Луис, Алонсо, Канте (83-Лофтъс-Чийк), Жоржиньо (70-Ковачич), Баркли, Вилиан, Азар (77-Хъдсън-Одой), Игуаин
Мениджър: Маурицио Сари

Хъдърсфийлд: Льосъл, Смит, Шиндлер, Конголо, Лоу, Мой, Бакуна, Билинг (67-Грант), Мбенза (27-Муние), Качунга, Диакаби
Мениджър: Ян Зийверт

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Пол Тирни
Жълти картони: няма  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3865uR_lnOA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>