Крилото на Челси Педро призна, че понякога за него и съотборниците му е трудно да следват футболната философия на мениджъра Маурицио Сари, който е пътник според куп медии на Острова.

"Всички в отбора следваме идеите на Маурицио да пресираме дълбоко, да оставаме компактни и да създаваме голови положения. С добро притежание на топката, правейки го като отбор. Но понякога е трудно да играеш по този начин, зависи от съперника", заяви испанецът пред вестник Independent.

"Манчестър Сити игра много добре срещу нас и беше много трудно да ги пресираме, да създаваме положения между линиите и да се защитаваме. Но това е идеята на Маурицио. А предпочитам да натискаме тогава, когато отнемем топката и да не чакаме 90 минути да вземем топката, тичайки 60 метра за отбелязване на гол."

"В последните мачове не постигнахме добри резултати. За всички треньори е трудно, не само тук в Челси. За Сари и отбора не е добре, защото резултатите не са добри. но сега можем да сменим динамиката. Все още се борим на четири фронта и това е добре за нас. Рано е да анализираме целия сезон", каза още Педро.