Опитният халф Даниел Димов се завърна в "Черно море" в началото на месеца. Предишния сезон той игра в турската Първа лига с екипа на "Болуспор". Той записа 21 мача, в които вкара един гол. Първият мач за Димов след завръщането на "Тича" е срещу един от бившите му отбори "Левски". На "Герена" халфът изкара три сезона и половина. Пред "България Днес" той разкри причините за напускането на "Болуспор" и очакванията му за двубоя със "сините".

- Даниеле, завръщането ви в "Черно море" изненада мнозина. Как се стигна до него?
- Може би изглежда изненадващо отстрани. Бях в контакт с треньорското ръководство в последния месец. Имах проблеми в отбора си в Турция. Приключих отношенията с тях и се завърнах там, откъдето тръгнах преди година.

- Кое изигра ключова роля отново да облечете екипа на "Черно море"?
- Първо бе моето желание да се върна. Когато заминах преди година, казах на хората в клуба, че първата ми опция винаги ще е Варна. Това е мой приоритет. Не само защото съм юноша на отбора, но и заради отношението, което съм получавал през годините от ръководство и треньори. Второто нещо е Илиан Илиев. Работил съм на много места с него. Нещата станаха много бързо без никакви пречки. Знаех къде идвам. За мен е прибиране вкъщи.

- Какво доведе до раздялата с "Болуспор", след като имахте договор за още една година?
- Причината са противоречия с ръководството и президента. Това вече е в миналото. И за да бъда честен, съм изключително щастлив от случилото се. Вече съм у дома при семейството, при децата си. Понякога нещата се получават по-добре, отколкото ги планираш.

- Как оценявате престоя си в "Болуспор" в този един сезон?
- Имам доста опит в Турция и в предните два отбора, "Денизлиспор" и "Манисаспор", и не ми трябваше време за аклиматизация. "Болуспор" започна силно първенството. Първите десетина кръга записахме
седем-осем победи. Отборът се представяше много добре, докато не започнаха промените в треньорско ръководство, футболисти. Получиха се катаклизми, натрупаха се загуби и се стигна до спад във формата. Записах 22-23 мача и мисля, че това е едно добро представяне от моя страна.

- Каква е ситуацията в "Черно море" в момента?
- Въпреки проблемите в последно време новите момчета, които са дошли, и чужденците, които са привлечени, са изградили добра сплав, силен отбор. Хората също го виждат и отчитат това. Играта, която се показва, е много приятна на всички. Да, естествено, всичко опира и до резултатите. Те не са много положителни в последните мачове. Вярвам, че когато един отбор играе добре и показва качествена игра, резултатите неминуемо ще дойдат.

- Отборът започна силно, а след това дойдоха неубедителните резултати. На какво се дължи това?
- Ако имахме обяснение, щяхме да реагираме по-добре. Аз все пак съм нов в отбора. Донякъде се дължат може би на липсата на опит, донякъде на липсата на късмет. Трябва да гледаме напред, за да може да печелим повече точки и да постигнем целите, които имаме.

- Паузата в първенството, изглежда, дойде точно навреме за отбора?
- За тима и специално за мен това беше добре дошло. Не съм на 100% готов. Поизпуснах малко от ритъма, който бях набрал в Турция. Добре се отрази почивката на отбора и се надявам още следващия мач да го покажем по най-добрия начин.

- Участвахте в контролите. Доколко готов се чувствате вие самият?
- Със сигурност не съм в най-добрата си форма, тъй като не съм играл достатъчно мачове. Надявам се след тренировките в тези две седмици и с опита, който имам, да компенсирам тази липса в началото. Постепенно нещата ще си дойдат на мястото.

- Следващият мач е важен - гостуване на "Левски". Ще успеете ли да вземете участие?
- Всички мачове са важни за нас. Дали ще играя, ще реши треньорът. Ако съм заслужил в показаното в тренировките, ще съм на терена. Това е негова преценка. На разположение съм. Ще дам всичко от себе си, както съм го правил и досега.

- Какви са очакванията ви за мача на "Герена"?
- Всички знаем каква е обстановката, къде отиваме, срещу кой играем. Труден мач ни очаква. Имаме шансове, тъй като играем футбол, надиграваме се. Няма да се затваряме и браним от първата минута. Напротив, ще играем футбол, пък каквото стане. В последно време се представяме добре срещу водещите отбори, не само срещу "Левски". Имаме самочувствие да изиграем добър мач. А какво ще се случи, никой не може да гадае.

- Имате ли лични наблюдения върху играта на "Левски" този сезон?
- Не съм наблюдавал толкова техните мачове. Изключение прави дербито в последния кръг. Както всеки отбор имат силни и слаби страни. Разполагат със силни футболисти с опит, добри чужденци. Треньорското ръководство ги е разузнало и ще ни запознае с важните неща. Ще се подготвим така, че да се противопоставим по най-добрия начин.

- Вие носихте екипа на "Левски" няколко години и сте посрещан доста добре от феновете на "Герена". Какви спомени пазите оттам?
- Имам и хубави, и не чак толкова хубави моменти. Всички знаят за какво става дума по време на престоя ми там. Радвам се, че хората са ме запомнили и получавам уважение. Това е един атестат за това, което съм показал, и труда, който съм положил.

- В "Левски" работихте с Илиан Илиев и бяхте близо до титлата през 2013 година.
- Да, именно с него щяхме да постигнем това, което дълго време не се е случвало на "Герена". По една или друга причина не стана. Но пак имам добри отношения с всички, пазя хубави спомени. Сега гледам напред. Имам нов отбор, който е по-важен. Гледам в бъдещето, а не назад. Искам да надграждам.

- Каква е основната цел пред "Черно море" този сезон?
- На мен лично цели не са ми поставяни от ръководството. Аз имам мои - не само да влезем в шестицата, но и в по-горните места. Няма от какво да се страхуваме. Има равнопоставеност между повечето отбори. Знаем им качествата. Всичко зависи от нас. Отборът играе добре, показва привлекателно лице, но трябва да го затвърждаваме с резултати. Да трупаме точки.

- Доколко фактът, че нивото на "Лудогорец" не е толкова над другите в момента, направи първенството по-завързано?
- Не мисля, че те, като са свалили нивото, другите отбори са ги стигнали. Първенството е интересно. Изравнени са тимовете и силите им. Мотивацията, концентрацията е водеща в повечето случаи.Малките
неща, които правят голямата стъпка, извеждат до по-добри резултати. На хартия отборите са силни и слаби. На терена с никой не е лесно. Тепърва ще се сблъсквам с другите отбори. Още не съм навлязъл напълно в първенството. Имаме добър тест следващия мач. Дано се представим както в началото на първенството. Новият дебют за мен е директно на "Герена". Но аз съм свикнал да скачам в дълбокото. Не се притеснявам.