ЦСКА победи с 2:1 Ботев Пловдив в последна среща от есенния дял на Първа лига.

Срещата на "Българска армия" започна с час и половина закъснение заради обилния снеговалеж, който се изсипа над София. Двубоят беше пред отлагане, но с помощта на 50-ина фенове, теренът беше изчистен доколкото може и длъжностните лица решиха, че мач ще има.

"Червените" се приспособиха по-добре към снежните условия и успеха изковаха Кирил Десподов и Али Соу. Нападателят вкара два гола след подавания на българския национал. По-късно гамбиецът напусна с контузия, а двата отбора извършиха общо три принудителни промени. Заради травми бяха сменени още Рубен Пинто и Йордан Минев. 

След почивката Ботев имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени от главния съдия Драгомир Драганов. В 68-ата минута Серкан Юсеин намали на 1:2. До края ЦСКА походи по леда, след като гол на Лъчезар Балтанов беше отменен за засада, но "армейците" все пак спечелиха.

ЦСКА ще зимува с 45 точки, на 6 т. от лидера Лудогорец. Ботев остава на 5-то място с 35 т.


Мачът на тежкия терен започна с домакински натиск. Още до 12-ата минута ЦСКА изпусна две положения да поведе в резултата. Първо Божидар Чорбаджийски засече с глава, но Даниел Кайзер улови. После Али Соу стреля право в ръцете на вратаря.

След четвърт час игра логичното се случи и "червените" откриха. Кирил Десподов пусна пас отдясно, топката отскочи на недобре почистено от снега място и Соу от границата на вратарското поле с глава матира Кайзер – 1:0!.

Домакините продължиха да натискат и после стражът на Ботев отново беше под светлината на прожекторите. Тиаго Родригес центрира от фаул, Николай Бодуров засече с глава, но Кайзер с една ръка изби.

В 28-ата минута ЦСКА все пак удвои преднината си. Десподов се пребори със съперник и с пас вдясно изведе Соу. Той напредна и с безпощаден удар в близкия ъгъл матира вратаря на пловдивчани за 2:0!

Малко след това героят Соу напусна принудително терена за сметка на Мауридес. И до края на полувремето играта беше равностойна, като далечни изстрели на Антонио Вутов и Тодор Неделев излязоха в аут.

5 минути след подновяването на играта Стивън Петков се опита да изненада Витаутас Черниаускас от малък ъгъл, но топката премина успоредно на голлинията. Последва шут на Тодор Неделев, кълбото се отби в ръката на Рубен Пинто, но главният съдия Драгомир Драганов реши, че няма дузпа. Положението беше спорно, тъй като топката летеше към вратата, но дистанцията беше малка и португалецът нямаше как да реагира. 

В 68-ата минута Ботев все пак намали изоставането си. Филип Филипов центрира отдясно, Серкан Юсеин изпревари Чорбаджийски и с глава преодоля  Черниаускас за 1:2! По-късно удар на Стивън Петков по диагонала излезе в аут. До края гол на Ботев беше отменен за засада на Лъчезар Балтанов, удар на Неделев излезе в аут и ЦСКА спечели с 2:1. 

ЦСКА  Ботев 2:1 


Голмайстори: 2:0 Соу (14, 28), 2:1 Юсеин (68)

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто (71-Бикел), 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов (82-Жоржиньо), 20. Тиаго,  22. Али Соу (31-Мауридес), 26. Антов
Треньор: Нестор Ел Маестро

Ботев: 22. Кайзер, 2. Перейра, 5. Димитров, 28. Филипов, 23. Минев (40-Афонсо), 10. Серкан, 17. Балтанов, 8. Неделев, 16. В. Шопов, 39. Вутов, 20. Петков
Треньор: Николай Киров

София, ст.: "Българска армия"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Тиаго, Антов (ЦСКА); Юсеин (Ботев)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=441b881477" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>