Още по темата

 

Малко преди заветното влизане в групите на европейските турнири – на тази фаза два от българските представители в Лига Европа - ЦСКА и Локомотив (Пловдив), отпаднаха. Третият предварителен кръг на втория по сила турнир в Европа се оказа непреодолимо препятствие за двата тима.

След съдийски грешки и липса на късмет ЦСКА не успя да се справи със Зоря (Луганск), за да отпадне в третия кръг за втора поредна година. Все пак участието в Европа носи финансови постъпления на червените.

Сумата, която червените получават от Европейската футболна асоциация (УЕФА) според правилата на Лига Европа, е 780 хиляди евро. Толкова се полага за тимовете, преминали през първия и втория предварителен кръг и отпаднали в третия.

Още по темата

 

Добавяйки към тях приходите от телевизионни права, които ще бъдат разпределени едва в края на сезона, както и продадените билети, червените могат да достигнат 1 милион евро като приход от Европа, пише "Дневник".

При Локомотив сумата, която се получава след отпадането на същата фаза, е по-малка – 540 хиляди евро. Причината е, че носителят на Купата на България започна с един кръг по-късно, директно от втория квалификационен кръг.

Черно-белите отпаднаха след две минимални загуби от Страсбург. Тимът напуска Лига Европа и с наказание, наложено заради расизъм от страна на публиката в Пловдив в първия мач. То ще важи за следващото участие на Локомотив в турнирите, като е затворена трибуна.