ЦСКА e на път да осъществи девети летен трансфер. Пред договор с "червените" е австралийският нападател Томи Юрич, твърди Dsport.

28-годишното острие е в София и минава задължителните медицински прегледи. Ако всичко е наред, той ще парафира с "армейците".

Юрич е свободен агент. Последните три сезона е играл за Люцерн (64 мача, 15 гола), но е освободен след края на миналия шампионат. Има 41 срещи и 8 попадения за националния отбор на Австралия. Бил е част от състава на "кенгурата" за Мондиал 2018, където е играл в трите мача в груповата фаза, показа проверка на Gol.bg.

Титуляр е при загубата с 0:2 от Перу и влиза като резерва срещу Дания (1:1) и Франция (1:2). Авторитетният сайт Transfermarkt оценява Юрич на 1 млн. евро.

Той има хърватски корени и през кариерата си е носил екипите още на ФК Сесвете (24/12), Локомотив (14/3), Интер Запрешич (12/1), Аделаида Юнайтед (7/2), Уестърн Сидни Уондърърс (34/12) и Рода (17/4).

Преди Юрич, ЦСКА подписа още с Раул Албентоса, Густаво Бусато,  Греъм Кери, Тони Уот, Брадли Мазику, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Диего Фабрини, който преди дни изненадващо премина в Динамо Букурещ.

На "Армията" откупиха правата на Нуно Томеш, а няколко играчи, сред които Пламен Гълъбов, се завърнаха от наем. В ЦСКА Юрич ще се конкурира за титулярно място с Али Соу и Уот, които от началото на сезона не са достатъчно убедителни.