Легендата на ЦСКА и най-голям голмайстор у нас Петър Жеков очаква много интересен финал между „червените“ и настоящия носител на трофея Локо (Пловдив).

„Сигурен съм, че нашите ще дадат всичко, на което са способни. Локото обаче е много добър отбор, играят вече 3-4 години заедно, знаят си и кътните зъби, както се казва. ЦСКА ще се хвърли, няма къде да отстъпва. Ако спечелят Купата, ще е голяма работа. Ще се прочуят тези момчета, ще останат в историята. След това ще могат да се продадат в хубави отбори в чужбина, така че имат възможност да направят нещо и за себе си“, е съветът на големия стрелец.

„Имах имен ден в понеделник, но реших да го запазя и да го празнувам след финала в четвъртък. Така ще имам повод да пийна от радост, дано да не е от мъка“, засмя се Петър Жеков, цитиран от "Меридиан мач".

„Не знам кой от нашите може да реши мача. Новият италианец Белтраме ми прави добро впечатление, той обаче не игра много напоследък. Сега го пуснаха срещу Славия. С „белите“ пропускахме, пропускахме, а накрая можеха да ни бият. Това момче (б. а. - Ради Кирилов) удари страшна ножица - ако беше във вратата, нямаше хващане“, казва Жеков.

„Малко се притеснявам от вратаря Бусато. Имахме си чудесен вратар, 2 метра висок, с рефлекс и всичко. Вярно, вкара си един куриозен автогол и го нарочиха, но бе стабилен. А бразилецът прави постоянно грешки. Първи закон е, че вратарят няма право да оставя вратата си, когато има единоборство, а Бусато няколко пъти го прави - и срещу Левски, и срещу Локо (Пловдив), пък и със Славия. Направо ми идваше да изритам телевизора от тези грешки“, завърши Петър Жеков.