Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо напуска Формула 1 след края на сезона. Това обяви самият той. 

Спекулации за бъдещето на испанеца имаше отдавна и решението за мнозина е очаквано. Пилотът обаче не разкри, къде ще кара, макар че се смята, че ще поеме към Индикар. 

„След 17 прекрасни години в този невероятен спорт, за мен е време да направя промяна и да продължа напред. Насладих се на всяка една минута и не мога да благодаря достатъчно на всички хора, които направиха това време толкова специално. В оставащите състезания от този сезон ще подходя с още по-голяма отдаденост и страст“ заяви Алонсо. 

„Нека да видим какво ще донесе бъдещето. Новите предизвикателства са съвсем близо и гледам към други приключения. Благодарен съм на всички в Макларън и мога да кажа, че сърцето ми ще остане завинаги в отбора. Сигурен съм, че те ще се върнат по-силни. Взех решението си още преди месеци и съм абсолютно твърд. Благодаря обаче на Чейс Кери и Либърти Медия, че опитаха да ме разубедят, както и на всички свои съотборници, на хората, с които съм работил и най-вече на феновете“ добави той. 

Испанецът има 32 победи, 22 полпозиции и 97 подиуми до момента, като за много хора постиженията му можеха да бъдат много по-сериозни, ако бе избирал по-точно моментите, в които сменяше отборите си.