От Мерцедес за пореден път обявиха, че очакват труден уикенд в Сингапур, но в същото време са готови да използват всяка грешка на съперниците. 

Пистата „Марина Бей“ е доста неподходяща за Сребърните стрели, които се очаква да изостават от Ферари и Ред Бул. Миналата година обаче ситуацията бе подобна, а след катастрофата на Фетел, Райконен и Верстапен на старта, Люис Хамилтън спечели, докато Валтери Ботас завърши трети. Затова и Тото Волф остава спокоен. 

„На Монца постигнахме отличен резултат благодарение на индивидуални умения и страхотна отборна работа. От друга страна обаче знаем, че по традиция трасето в Италия ни подхожда. В същото време обаче, в Сингапур сме имали доста проблеми в миналото“ обясни босът на Мерцедес. 

„Пистата е с къси прави, бавни завои, а е и доста неравна, така че тя е една от най-трудните за нас през сезона. През 2015-а се провалихме, но през миналата постигнахме фантастичен резултат. На хартия сме аутсайдери за победата, но битката е страшно оспорвана и непредвидима, така че ще видим какво ще се случи“ добави той.