Още по темата

 

Борещият се за титлата във Формула 1 пилот на "Ферари" Себастиан Фетел защити избора на гуми от страна на тима в днешната квалификация на пистата "Сузука" преди Гран при на Япония.

"Черните кончета" приеха голям риск, давайки медиум гуми на Фетел и съотборника му Кими Райконен в началото на заключителната сесия от квалификацията, но над пистата така и не заваля, което накара двамата пилоти на тима бързо да се върнат в бокса, за сложат супермеки гуми.

Влизането в бокса се оказа особено неприятно за Фетел, който даде едва девето време в квалификацията, докато Райконен остана четвърти. Световният шампион и водач в генералното класиране Люис Хамилтън с "Мерцедес" пък даде най-добро време и в неделя ще стартира от първа позиция.

"При такива условия на времето е ясно, че трябва да се поеме риск, който не е ясно дали ще ти се отплати. Така че няма как да обвинявам някого за представянето си. Ако бе започнало да вали, тогава щяхме да сме направили чудо, оказвайки се най-умни на пистата, но сега ние сме в ролята на глупаци. Това бе отборно решение и аз го подкрепям напълно", каза четирикратният световен шампион.

В генералното класиране Фетел изостава с 50 точки от Хамилтън само 4 кръга преди края на шампионата.