Славия победи с 2:1 гостуващия Етър и нанесе първа загуба за тима от Велико Търново. “Белите” сами си направиха мача труден, след като допуснаха куриозен изравнителен гол. 

Владислав Узунов бе дал аванс за домакините в 24-та минута, а в 55-та Даниел Младенов изравни след кошмарна грешка на вратаря Георги Георгиев. В края на мача Калоян Кръстев (82) донесе втората победа на Славия за сезона, след като засече центриране отдясно. С този успех “белите” се изкачиха до 7-то място в класирането с актив от 7 точки и голова разлика 8:8. Болярите са 10-ти с 4 т. 

Хората на Златомир Загорчич започнаха по-активно мача и в 24-та минута поведоха в резултата. Завърналият се капитан на тима Галин Иванов проби в наказателното поле и пусна топката към точката на дузпата. Там Владислав Узунов я засече на скорост и не остави шансове на Христо Иванов. До почивката Цветелин Чунчуков имаше шанс да вкара втори гол за домакините, но не успя. 

Втората част започна със спасяване на Христо Иванов след удар на Галин Иванов, а в 51-та минута сериозен пропуск направиха гостите. Руменов центрира от крилото, но Боджадж от чиста позиция не успя да засече топката. 

Така се стигна до 55-та минута, когато една изритана топка затрудни максимално Георги Георгиев. Вратарят на Славия я остави да тупне пред него, след което тя го прескочи и се отклони от напречната греда. Даниел Младенов дебнеше наблизо и от голлинията я чукна във вратата - 1:1. Малко след това Дани Младенов опита да се разпише още веднъж, но ударът му от дистанция не намери целта. 

В заключителните минути Славия натисна, но пропуските пред вратата на Етър бяха много. Така се стигна до 82-та минута, когато резервата Калоян Кръстев получи хубаво центриране от дясното крило и с глава вкара втория си гол от началото на сезона.