Локомотив Пловдив разгроми с 5:0 като гост Етър в двубой от 12-ия кръг от шампионата, а с по два гола се отличиха Стивън Езе и Димитър Илиев.

Гостите решиха крайния изход от двубоя преди почивката. Още в четвъртата минута Димитър Илиев изведе Ален Ожболт, който шутира и топката мина под тялото на Христо Иванов и влезе за първи път във вратата му.

По-силната игра на "черно-белите" продължи и в 38-ата минута носителите на купата на България за миналия сезон реализираха второ попадение. Димитър Илиев завърши с попадение атака, при която топката премина през Парвиз Умарбаев и Ожболт.

В последната минута от първата част Димитър Илиев беше фаулиран в наказателното поле от Здравко Илиев и нападателят на Локомотив лесно реализира от бялата точка.

След почивката превъзходството на гостите отново беше голямо и Стивън Езе се разписа на два пъти. В 71-ата минута Езе се възползва от грешка в отбраната на "виолетовите" и вкара топката за четвърти път във вратата на Христо Иванов.

Четвърт час преди края Ивайло Димитров отблизо пропусна да вкара почетен гол в полза на Етър.

Две минути преди изтичане на редовното време отново Стивън Езе след грешка на стража Иванов при удар на Дейвид Малембана оформи най-изразителната победа за пловдивчани през кампанията.

Локомотив е на трето място в класирането с актив от 26 точки, на само една точка след лидера и шампион Лудогорец Разград, който в неделя ще играе срещу намиращия се на втора позиция отбор на Левски.

Етър е на десето място до момента с 11 точки.

 

Етър Велико Търново - Локомотив Пловдив 0:5 

0:1 Ален Ожболт 4, 0:3 Димитър Илиев 38, 45-дузпа, 0:5 Стивън Езе 71, 88


Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Христофор Хубчев, Иван Иванов, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев, Ивайло Димитров, Яни Пехливанов (64-Ерол Дост), Крис Гади (52-Кольо Станев), Румен Руменов, Светослав Ковачев

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Милош Петрович (71-Петър Витанов), Стивън Езе, Давид Малембана, Георги Илиев (80-Един Бахтич), Динис Алмейда, Парвизджон Умарбаев, Бирсент Карагарен (81-Анте Аралица), Димитър Илиев, Момчил Цветанов, Ален Ожболт