Чужденците на проби в Локо Пловдив вече са 9, разбра "Тема Спорт". Към отбора вчера се присъедини и аржентинският нападател Матиас Ахумада Акуня (21 г.). Той идва от академията на гранда Естудиантес. Играчът е бил уреден за тестови период на "Лаута" чрез приятел на собственика Христо Крушарски в южноамериканската страна. Както е известно, Крушарски има бизнес и отлични контакти в Аржентина.

Акуня действа на върха на атаката и ще бъде пробван като потенциален заместник на продадения в Слован Братислава Ален Ожболт. Южноамериканецът е роден на 5 юни 1998 г. Висок е 175 см и тежи 69 кг, като на видеозаписи е направил впечатление с бързината си и добрата игра и с двата крака.

Той е постъпил в академията на Естудиантес през 2011 г., като за последно е бил част от дублиращия състав. Тренирал е в отделни периоди и с мъжете. Любопитен факт е, че Акуня следва право в родината си. Той би могъл да пасне добре в схемата на Бруно Акрапович с двама нападатели, тъй като в дубъла на Естудиантес досега е играл на върха на атаката в постройка 4-4-2. Акуня би могъл да бъде използван и зад нападателя.

В събота към Локо Пд се присъединиха други двама чужденци, които играят като външни халфове - хърватинът Миховил Клапан (24 г.) и бившият юношески национал на Швейцария Валентино Пулиезе (22 г.).

През последните два сезона Клапан е записал 37 мача за елитния словашки Сеница (в момента заема 9-о място от 12 отбора). Клубът обаче е изпаднал във финансова криза и всеки играч е свободен да напусне. Клапан е висок 177 см, юноша е на Риека, но не записва участие за представителния тим. Впоследствие е бил част от елитните словенски Целие, Анкаран и Алуминий, преди да премине в Сеница в началото на 2019 г.

Валентино Пулиезе пък за последно е играл във втородивизионния швейцарски Киасо, който заема последното 10-о място. През есента е записал 9 участия, като не е бил на терена от 3 ноември, когато е изгонен при победа над лидера Лозан Спорт. Пулиезе има един сезон и в друг втородивизионен тим от родината му - Шафхаузен (30/4). Иначе е юноша на Базел и е играл за националните отбори от 15 до 18 г.

По-рано през миналата седмица към Локо Пд се присъединиха още централните защитници Жеферсон де Брито, Игор Хайнен и Максуел Джемфи, крилото Габриел Пасос, офанзивният халф Алпер Адемоглу и централният нападател Мирза Хасанбегович. Всички те ще бъдат пробвани в контролите с третодивизионните Атлетик Куклен и Гигант Съединение на 14 и 18 януари. Тези, които пътуват за лагера в Турция, ще подпишат и договори с Локо Пд.