Уест Бромич Албиън счупи трансферния си рекорд, за да привлече в редиците си нападателя на руския гранд Зенит Саломон Рондон.

По информации на английските медии клубът е платил за национала на Венецуела внушителната за стандартите на отбора цифра от 12 милиона паунда.

Латиносът акостира в Англия още в края на миналата седмица и след като премина всички задължителни медицински прегледи днес подписа официално договора си с тима, който е за 4 години.

Рондон успя да впечатли доста отбори още в престоя си в Малага, където премина през 2010 година и записа 25 гола в 67 мача, а след това последва трансфер в Рубин Казан две години по-късно.

25-годишният нападател остана две години в тима на Благо Георгиев и през миналата година парафира със Зенит, където успя да вкара впечатляващите 20 гола в 37 мача.

"Той има страхотни голови показатели в някои от най-добрите първенства на Европа", не скри впечатлението си мениджърът на Уест Бром Тони Пюлис.

"Това момче е само на 25 години и със сигурност още не е достигналo максимума от потенциала си", добави опитният специалист.