Два от класическите клубове в Англия и шампиони на страната от днес имат нови мениджъри в стремежа да тръгнат нагоре. 

Дарби Каунти назначи бившия бос на Бирмингам Гари Роуът (на снимката) на мястото на уволнение Стив Макларън. Договорът на специалиста е до 2019-а година, а той е петият наставник на тима за последните две години. 

Овните бяха считани за претенденти за промоция, но в момента те са на десето място в Чемпиъншип, на 10 точки от зоната на плейофите. За последно те играха във Висшата лига през сезон 2007-2008, когато поставиха антирекорд с една победа за целия сезон и едва 11 точки. 

В същото време Нотингам Форест се обърна към Марк Уорбъртън, който за последно водеше шотландския Рейнджърс. И неговият договор е за 2 години и половина, а той заменя Филип Монтание, който бе освободен през януари. Досега отборът бе воден от Гари Бразил. 

Двукратният носител на КЕШ е едва 19-и във второто ниво на английския футбол и дори е застрашен от изпадане, тъй като е само на 2 точки от 22-ия Блекбърн. 

Интересно е, че новите мениджъри ще направят дебюта си в събота в дербито на Източен Мидландс между Форест и Дарби на „Сити Граунд“. Това ще бъде петият пореден случай, в който за двубоя и двата клуба имат нови мениджъри.