Английският национал Джейми Варди удължи договора си с Лестър и ще остане в отбора до лятото на 2022-а година. Това е отлична новина за феновете ден преди старта на новия сезон, който Лисиците стартира с гостуване на Манчестър Юнайтед. 

В края на контракта той ще бъде на 35 години, така че най-добрият му период във футбола ще е преминал с екипа на Лестър. Освен това нападателят ще бъде най-високо платеният играч в клубната история. 

„Всеки знае какво чувствам, когато играя за този футболен клуб и е страхотно, че сега ще бъда част от него още 4 години“ заяви Варди, който бе с основен принос, когато през 2016-а Лестър сензационно стана шампион на Англия. 

От настоящия му контракт оставаха още 2 години. До момента футболистът има 233 мача и 88 гола за отбора от „Кинг Пауър Стейдиъм“. 

Освен новия договор на Варди и оставането на Хари Магуайър, Лисиците направиха и още един трансфер, слес като привлякоха защитника Чаглар Союнджу с договор за 5 сезона и трансферна сума от 19 милиона лири. Футболистът идва от Фрайбург, като единствено остава да получи работна виза, но в английския клуб не очакват проблеми в това отношение.