Астън Вила вече има нов мениджър, но изненадващо за мнозина реши да заложи на наставника на Брентфорд Дийн Смит. 

Негов помощник както се очакваше ще бъде Джон Тери, който наскоро прекрати активната си кариера. Спортен директор пък става Хесус Гарсия Питарч, който работи във Валенсия и Атлетико Мадрид, където бе отговорен за привличането на Диего Форлан и Хосе Антонио Рейес. 

„Тези три назначения дават начало на нова ера и нова посока на Астън Вила и ние сме радостни, че си осигурихме техните услуги след дълго търсене. Дийн има ясна футболна философия, а и познава отлично обстановката в Чемпиъншип. Джон е един от най-успешните играчи в историята на английския футбол и познава клуба, а Хесус ще донесе много познания, които е придобил от работата си в някои големи клубове“ заяви изпълнителният директор Крисчън Пърслоу. 

Брентфорд ще получи компенсация за раздялата със Смит, който изведе тима до 3 завършвания в първата половина на класирането след идването си от Уолсол през 2015-а. Миналата седмица той освен това призна, че е фен на Вила. 

За мястото на освободения Стив Брус бяха спрягани много имена сред които тези на Тиери Анри, Стилиян Петров и дългогодишният помощник на Жозе Моуриньо Руи Фариа, преди в крайна сметка бирмингамци да се обърнат към утвърдено име във второто ниво на английския футбол.