В Уест Хям се зарадваха, след като Марко Арнаутович обяви, че няма да напусне клуба през януари и ще остане в него поне до лятото. 

Австриецът бе спряган сериозно за трансфер в Китай, но след като Чуковете отхвърлиха няколко оферти до сделка не се стигна и сега по всичко изглежда, че няма да напуска. 

„Не е тайна, че за мен имаше предложение и трябва да призная, че то бе силно изкушаващо за мен и семейството ми. Винаги съм давал 100% за отбора си, но имах нужда да говоря с  клуба и близките си. Сега обаче реших, че трябва да спра спекулациите. Аз съм професионален футболист и трябва да играя футбол“. 

„В Лондон и Уест Хям се чувствам у дома си и се надявам, че феновете виждат това и в играта ми. Този клуб насочи кариерата ми в правилната посока, затова искам  да оставя офертите настрани и да му помогна да завърши силно сезона и да опита да спечели ФА Къп. Нека да се фокусираме до края на сезона и балончетата да летят“ написа Арнаутович в „Инстаграм“. 

Въпреки това се смята, че лондончани продължават разговорите със Селта за Макси Гомес и ще опитат да го привлекат в следващите дни. Това обаче може да означава, че Хавиер Ернандес ще напусне, след като интерес към него има от Валенсия и Монако.