Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт бе много доволен след победата с 5:1 над Черна гора като гост в мач от квалификациите за Евро 2020. С успеха англичаните събраха 6 точки и водят с 4 пред втория България след едва два кръга от началото на борбата в група "А".

Саутгейт похвали футболистите си за играта и за начина, по който са отговорили на попадението, с което черногорците поведоха в мача.

"Наистина съм удовлетворен от това, което видях. Мачът бе много лесен за нас, защото успяхме да използва много голяма широчина, както говорихме. Крилата ни бяха невероятно продуктивни тази вечер. Младият Калъм Хъдсън-Одой се представи страхотно", каза Саутгейт.

"Освен това успяхме да се върнем от гол пасив на стадион, на който преди сме срещали сериозни затруднения. Показахме характер и това бе добър тест за играчите", добави още мениджърът.

Англичаните вече имат 10 реализирани гола от началото на квалификациите, след като в петък спечелиха с 5:0 и срещу Чехия. По този начин те вкараха 5 гола в два последователни мача за пръв път от 1984 година насам.