Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини бе крайно разочарован след загубата на финала за Купата на Италия с 0:2 от Лацио. Специалистът имаше сериозни претенции към главния рефер заради игра с ръка на Бастос в наказателното си поле през първото полувреме.

„Финалите винаги са много тежки. Ние имахме шансовете си през първото полувреме, ударихме два пъти гредите, но те вкараха първи. Не видях добре ситуацията за дузпата. Но тя е много сериозна. Топката отиваше към вратата и определено се отби в ръката на Бастос. Не ми хареса съдийството на Лука Банти през цялото време на срещата, но този инцидент заслужаваше да бъде разгледан с ВАР.

Това щеше да промени развоя на срещата. Много сериозна грешка. Не беше честно. Неприемливо е. Приемаме загубата, защото Лацио е много добър отбор. Мачът беше равностоен, но това беше абсолютно неприемливо.

Не бях ядосан, докато не видях повторението. Играчите ми казаха, че е имало игра с ръка, но си помислих, че е една от онези ситуации с ръце, при които дават абсурдни дузпи. Но тук бе по-чисто. Беше очевидно.

Може би и с дузпа нямаше да спечелим, но това бе грозно. Двубоят беше равностоен и една дузпа можеше да реши много. Да не говорим, че Бастос вече имаше един жълт картон.

Ние играхме финал и на стадиона имаше 21 хиляди наши фенове. А това решение на съдията показа неуважение към феновете на Аталанта. Ако нямаше ВАР, щях донякъде да разбера, но при наличието му е неприемливо ситуацията да не бъде преразгледана“, беснееше Гасперини.