Англия остана без финал на световно първенство по футбол и при жените, след като Съединените щати надви тима на Фил Невил с 2:1 след голяма драма в Лион. 

Двата тима предложиха много емоции и битка до последно, но радостта бе за американките, които се класираха за трети пореден финал на Мондиал. Те чакат победителя от сблъсъка Холандия - Швеция. 

Кристен Прес откри още в 10-ата минута с глава след отлично центриране отдясно, но в 19-ата голмайсторката на Англия Елън Уайт изравни, отклонявайки по великолепен начин в обратия ъгъл подаване пас отляво. 

В 31-ата минута обаче, Алекс Морган отново върна преднината на САЩ, пак след хубава атака и нов гол с глава, което се оказа и решаващо за победата, въпреки че след почивката драмата бе сериозна. 

В 67-ата минута изравнителен гол на Уайт бе отменен след намесата на ВАР, като в ситуацията засадата бе едва няколко сантиметра. В 83-ата минута обаче, след преразглеждане на видеоповторението, съдията отсъди дузпа за Англия. 

Стеф Хютън стреля остро в долния десен ъгъл, но вратарката Алиса Наер плонжира и спаси, което се оказа и решаващо. Това бе третият пропуснат наказателен удар от 4 изпълнени в турнира за Англия и това остави отбора извън битката за трофея. Малко след това и Брайт бе изгонена за втори жълт картон.