Уейн Руни обяви, че офертата на Дарби Каунти е била твърде добра, за да я отхвърли, тъй като винаги е искал да бъде мениджър. 

Нападателят даде пресконференция, след като подписа с Овните за година и половина, като ще се присъедини към тях през януари и ще бъде в ролята на играещ-треньор. 

„Това бе възможност да се върна в Англия и да играя, но освен това и да имам треньорска роля при Филип Коку, която бе твърде хубава, за да я отхвърля. Собствениците показаха амбиция и съм радостен, че ще имам възможност от януари да помогна на клуба да спечели промоция” заяви Руни. 

„На първо място съм футболист и мисля, че мога да донеса много качество на отбора. Искам да помогна, но и да се уча от Филип, за да мога когато спра с футбола, да направя следващата стъпка. Чувствам се добре и ще играя докато мога. Винаги обаче съм имал амбиция да бъда мениджър” добави той. 

„Да напусна сега Ди Си би било неуважително, защото те бяха фантастични към мен. Ще завърша сезона и ще опитам да помогна на отбора да постигне максимума. Имах и други предложения, но вече бях дал дума на Дарби, която не можех да престъпя. Вярвам, че тук съм на точното място” каза още Руни.