Анди Каръл отново е футболист на Нюкасъл, 8 години и половина, след като напусна Свраките. Нападателят подписа за един сезон, като идва в отбора като свободен агент, след като договорът му с Уест Хям изтече. 

„Да се върна тук е нещо, за което само съм мечтал. Чувството е наистина невероятно. Наистина в началото ми бе трудно да повярвам. Сега обаче всичко приключи и съм невероятно щастлив“ заяви Каръл. 

„Мисля, че тук имам недовършена работа. Тръгнах си, когато бях на върха и сега искам отново да бъда там, където бях преди това. Целта ми е да бележа голове и да се наслаждавам на мачовете. Мислех, че ще се върна доста по-рано, но ето че минаха 8 години и половина. Сега обаче съм тук и съм готов“ добави нападателят, чиято кариера е изпълнена с контузии. 

Иначе  той дебютира за Джордитата още на 17 и вкара 33 гола в 90 мача, преди да бъде купен от Ливърпул за рекордните тогава 35 милиона паунда през януари 2011. На „Анфийлд“ обаче нещата не се получиха за него и след период под наем, през 2013-а се присъедини за постоянно към Уест Хям. За Чуковете също вкара 33 гола, но само в 84 мача от Висшата лига.