Евертън продължи със страхотното си представяне след идването на Карло Анчелоти и сега победи Кристъл Палас с 3:1 в първия мач от 26-ия кръг на Висшата лига. 

Италианецът определено възроди бързо Карамелите, които в 8 мача под негово ръководство в първенството, записаха 5 победи и само една загуба. Вече с 36 точки мърсисайдци определено се намесват в битката за Европа, след като 4-ият Челси е само на 5 точки, но и с мач по-малко. 

На „Гудисън Парк“ домакините поведоха в 18-ата минута, когато Тио Уолкот се измъкна отлично отдясно и центрира, а в наказателното поле Бернард засече отлично и реализира с отличен удар. 

В началото на второто полувреме обаче, лондончани изравниха. Кристиан Бентеке стреля не особено силно в близкия ъгъл, но Джордън Пикфорд някак си допусна топката зад гърба си. Това бе първи гол за белгиеца в първенството от април 2019-а. 

Малко по-късно след корнер Бентеке нямаше късмет, отклонявайки топката в гредата. Това се оказа важно, защото секунди след това домакините контраатакуваха и Доминик Калвърт-Люин изведе Ричарлисон, за да може бразилецът да вкара с прецизен изстрел. 

Последва важно спасяване на Пикфорд след удар отблизо на Бентеке, а в последните минути и Уилфред Заха не бе точен. След корнер Ричарлисон стреля в гредата, а Калвърт-Люин бе на точното място и реализира от 3 метра 6-ия си гол за Евертън след идването на Анчелоти. 

При Карлето Карамелите вече са спечелили 17 точки в 8 мача, след като преди това имаха 19 в 18 срещи, така че прогресът им е забележителен. Палас остана с 30 точки и вече започва да поглежда уплашено зад себе си.