Британското списание FourFourTwo състави класация на футболистите според броя извършени нарушения. В нея, малко очаквано, присъства и Димитър Бербатов.

На първо място е бившият английски национал Гарет Бари, който е извършил общо 633 фаула, а освен това е получил 117 жълти картона и 6 пъти е бил гонен от игра.

Бербатов, който на Острова игра в продължение на осем години с екипите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, е на 31-ото място с общо 323 нарушения..

"Kласният българин удиви феновете с безупречното си първо докосване, докато играеше за Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, но мръсните похвати също не му бяха чужди. Бербатов извърши 323 фаула в периода си в Англия, макар че вероятно за повечето от тях е бил виновен някой друг", коментира FourFourTwo.

Първото място на Бари, който прекрати кариерата си през 2017 година, не е голяма изненада, защото той е футболистът с най-много мачове във Висшата лига - 653, т.е. с по-малко от фаул на мач. 

Челната тройка на грубияните се допълва от бившия нападател на Болтън Кевин Дейвис и от футболиста на Евертън и Манчестър Юнайтед Маруан Фелаини.