Фортуна (Дюселдорф) спечели дербито на Рейн срещу Кьолн с 2:0 у дома, а с тази победа събра 10 точки и се придвижи на 13-о място. Кьолн е на 17-а позиция и е застрашен от изпадане.

Но срещата беше оцветена с проблеми с феновете, които стартираха още в събота. Агенция SID съобщава, че в нощта на събота няколко неизвестни лица хвърляли кози глави на стадиона на Rhein Energie в Кьолн. Действието е ясно насочено срещу живата коза, която е талисман на отбора на Кьолн.

Полицията определи животинските части като отпадъци от клане и съобщи за трима извършители. Те обаче не трябва да се страхуват от каквито и да е последствията. Тъй като не са влезли в стадиона, а са хвърлили глави над оградата, след което са избягали.

Иначе срещата беше напълно равностойна, но Фортуна показа по-голяма ефективност при създадените голови положения. Победата дойде благодарение на голове на Роуен Хенингс, който вкара дузпа (38-ата минута), и Ерик Томи (61).

Още в 26-ата минута Хенингс можеше да се разпише след пас на Каан Айхан, но пропусна. В 32-ата минута обаче те получиха наказателен удар, а дузпата беше отсъдена, защото Рафаел Цичос свали Алфредо Моралес в наказателното поле.

До края на първото полувреме пред Симон Тероде се откри добра възможност да изравни, както и още една опция в 11-ата минута, но ги пропусна. В 61-ата минута обаче домакините стигнаха до второ попадение, като отново в неговата основна се оказа Каан Айхан, който подаде на Томи за 2:0.

Гостите също искаха дузпа в 51-ата минута, когато Кингсли Шиндлер беше повален от Нико Гизелман.аФаулът обаче се случи по-скоро извън наказателното поле и реферът Свен Яблонски реши да продължи играта, което се оказа и правилното решение. Пет минути преди края дойде и последната възможност за "козлите, но ударът на Йонас Хектор беше блокиран.