Капитанът на Наполи Марек Хамшик призна, че най-голямата му мечта е да спечели титлата на Италия. Южняците водят сериозна битка с Ювентус за „Скудетото“, което може да е първо за Наполи от 1990 година насам. Към момента Хамшик и съотборниците му изостават на 2 точки.

„Искам да спечелим титлата, но разбира се, имам и някои лични цели – статистики, голове в мачовете и т.н. Концентриран съм около представянето ни с Наполи. Всички ние искаме да вземем „Скудетото“ и ако го направим, ще осъществя една от мечтите си.

Не е приятно, че изоставаме, но със сигурност няма да се паникьосаме. Изпуснахме някои точки, но същото прави и Юве. Все още има много мачове до края на сезона и със сигурност Юве ще изпуска точки. Имат гостувания на Рома, на Милан и домакинство на Интер, където играе Милан Шкриниар. Освен това имаме и пряк двубой“, заяви Хамшик.

„В този клуб съм вече 11 години, а това не е често срещано в днешния футбол. Капитан съм на отбора, а лоялността ми към феновете и неаполитанците е огромна. Разбира се, имам и много отговорности. С какво ще запомня 2017 година? С това, че счупих рекорда на Диего Марадона по голове за Наполи. Страхотно постижение за мен, но и за Наполи. Това няма да се случи на някого в следващите години, така че съм много щастлив“, добави халфът.

Хамшик бе избран за 7-ми рекорден път и за футболист №1 на Словакия. „Щастлив съм от тази награда. Защитих я още една година, но ще видим следващата. Има млади момчета като Милан Шкриниар и Стано Лоботка, който направиха невероятни сезони. Но съм доволен, че я защитих. Това е много престижна награда“, завърши Хамшик.