Фрозиноне завърши 2:2 при гостуването си на Сасуоло в среща от 35-ия кръг на италианското футболно първенство и изпадна от елита.

Момчетата на Марко Барони пропиляха преднина от два гола на "Чита дел Триколоре", а с равенството останаха на предпоследното място с 24 точки, като вече имат непреодолимо изоставане от 10 точки от спасителната зона преди последните три кръга.

Паоло Самарко и Лука Паганини дадоха добър аванс на гостите още през първото полувреме, но с два бързи гола в последната четвърт на Джанмарко Ферари и Жереми Бога тимът на Сасуоло продължи серията си на шест поредни мача без поражение в шампионата и с 42 точки се изкачи на десето място.

Аталанта спечели гостуването си на Лацио с 3:1 и направи сериозна крачка към квота за Шампионската лига. Бергамаските са в страхотна поредица от десет срещи без загуби, в която спечелиха седем пъти, а с 62 точки се утвърдиха на четвъртото място на 4 точки пред петия Рома, който по-късно днес гостува на Дженоа.

Лацио пък падна за трети път в пет мача и е застрашен да пропусне Евротурнирите, след като вече е осми с 55 точки.
Марко Пароло даде аванс на столичани в третата минута, но в средата на първата част Даниел Сапата изравни с 22-ия си гол за сезона в калчото, след като получи пас от Ремо Фройлер и от 7-8 метра прати топката в мрежата.

Тимоти Кастан даве аванс на гостите в 58-ата минута след грешка в центъра на защитата на римляните и подаване на Алехандро Гомес, а четвърт час преди края Уолас си вкара автогол с глава след центриране на Гомес от корнер от дясно.

Сампдория пропиля аванс от 3:1 и завърши 3:3 при гостуването си на Парма. Фабио Куалярела се разписа два пъти за тима от Генуа, но с два бързи гола в средата на второто полувреме домакините се спасиха от поражение.

Юрай Куцка намали от дузпа в 67-ата минута, а пет минути по-късно словакът асистира на Алесандро Бастиони за крайното 3:3. Двата тима завършиха мача с по 10 души след червени картони в последните минути на Куцка и на Омар Коли.

Парма записа пето поредно равенство, но няма успех в осем мача от началото на март. Отборът заема 14-ото място с 38 точки, на 6 точки над опасната зона. Сампдория е девети с 49 точки.